Lise Öğrencilerimiz "Bir Zamanlar Toroslar'da: Sagalassos" Sergisinde...

Esayan Lisesi 11.sınıf öğrencileri sosyoloji derslerini 5 Aralık Perşembe günü Türkiye'de son yıllarda hazırlanan en kapsamlı arkeoloji projesi olan "Bir Zamanlar Toroslar'da: Sagalassos" sergisinde yaptı. Akdeniz'in en iyi korunmuş antik kentlerinden biri olan Sagalassos, UNESCO Dünya Mirası Geçici Listesi'nde yer alıyor. Mamut kemiklerinden tanrı ve tanrıça heykellerine... "Bir Zamanlar Toroslar'da: Sagalassos" sergisinde, prehistorik çağlarda Anadolu'da yaşadığı kanıtlanan ve Burdur yöresinde kalıntılarına rastlanan mamut kemiklerinden, Roma imparatorları Marcus Aurelius ve Hadrian'ın anıtsal boyuttaki heykellerine kadar çok sayıda ve farklı türde tarihi eser yer alıyor. Antik Sagalassos sakinlerinin gündelik ve sosyal yaşamlarını, inanç ritüellerini yansıtan pişmiş toprak figürinler, tanrı, tanrıça ve kahraman heykelleri, Büyük İskender heykelciği, taş aletler, süs eşyaları, pişirme ve yemek kapları başta olmak üzere Sagalassos ve Pisidia Bölgesi'nin farklı dönemlerine tarihlenen ve geçmişe ışık tutan eserler, Yapı Kredi Kültür Sanat'ın üç katına yayılan kronolojik ve tematik bölümler halinde görülebiliyor.