Okulumuzda Writing Fest 2...

20 Nisan 2017 Perşembe günü okulumuzda diğer Ermeni Ortaokullarının katılımı ile tüm gün süren İngilizce Yaratıcı Yazma Etkinliği düzenlendi. Şenlik şeklinde yapılan çalışmada misafir öğrenciler karma gruplar halinde etkinliğe katıldılar. Öncelikle Yazarlar tanıtıldı. Tanıtılan yazarların yazdığı edebi türler hakkında bilgi verildi. Sonrasında öğrenciler gruplara ayrıldı. Her gruba kura ile bir edebi tür ve hikâyelerine kullanmaları için anahtar kelimeler verildi. 1. Oturumda verilen kelimelerle birer hikâye oluşturdular. 2. Oturumda hikâyeler farklı gruplara dağıtıldı ve bu hikâyeler için kitap kapakları tasarlamaları istendi. 3. Oturumda Hikâyeler ve kitap kapakları farklı gruplara dağıtıldı. Öğrenciler hikâyelerden 2 sahne seçip, bir drama tekniği olan donuk imge ile hikâyeleri canlandırdılar. Etkinlik İngilizce dil gelişimine sebep olduğu gibi çalışmanın karma gruplar halinde olması çocuklar arasındaki arkadaşlık ve işbirlikçi çalışma duygularını geliştirmelerine ve hoş vakit geçirmelerine sebep oldu.