Öğrencilerimiz TEDIMUN 2019 Konferansında…

Okulumuz MUN Club öğrencilerinden Naira Genç, Nehrin Karakulak, Melisa Duru Acemoğlu Mirey İntiba ve Jasmin Saman 24-27 Mayıs tarihleri arasında TED İstanbul Kolejinin düzenlediği TEDIMUN 2019 konferansına katıldılar. Sene başında İngilizce öğretmenleri Eva Büyüksimkeşyan ve Talar Bedikoğlu ile her hafta düzenli toplanarak hazırlanan, mart ayında da ITUMUN konferansına katılan öğrencilerimiz, bir Birleşmiş Milletler konferansı simülasyonu olan bu konferansta Kanada ve Avustralya delegasyonunu temsil ettiler. Öğrencilerimiz siber silahlar, HE for SHE kampanyasının tanıtımı ve cinsiyet eşitliği, uyuşturucu ticaretinin önlenmesi, Suriyeli mültecilerin kimliklerini koruyabilmeleri için yapılması gerekenler, plastik kullanımının azaltılması, yenilenebilir enerji gibi oldukça güncel ve önemli konuları tartışma fırsatı bulup bu sorunlara çareler üretmeye çalıştılar. Öğrencilerimizden Duru Acemoğlu'nun bu konferansta Kanada delegesi olarak HE for SHE kampanyasını desteklemek için yazdığı önerge de genel kuruldan geçerek, ekibimizi çok sevindirdi. Bu yıl katıldığımız ITUMUN gibi TEDIMUN da öğrencilerimiz için güzel bir deneyim oldu. Öğrencilerimiz komitelerinde tartıştıkları konuların önemini fark ettikleri, dört gün boyunca sürekli İngilizce konuştukları bu konferansın kendileri için çok faydalı olduğunu, sadece bu konuları öğrenmediklerini aynı zamanda sorun çözme ve uzlaşma yolarını da deneyimlediklerini, yeni arkadaşlar edindiklerini söylediler.