Rahmi Koç Müzesinde Planetaryumu Ziyaret Ettik...

15 Nisan 2009 Çarşamba günü okulumuz 4. ve 5. sınıf öğrencileri Rahmi Koç Müzesindeki Planetaryumu ziyaret ettiler. Planetaryum uzayla ilgili gelişmelerin günlük yaşantımıza girmesini sağlamak, uzayı eğlenceli ve uygulamalı olarak genç nesillere sevdirmek için kullanılan eğitim ve eğlence aracıdır. Türkçede ‘gezegenevi’ olarak da bilinen Planetaryumlar, kubbe şeklindedir ve görüntüler kubbenin her tarafına yansıtılır. Böylece izleyiciler gösterileri 360 derecelik açıdan ve 3 boyutlu olarak izleyebilirler.