Robotik Kulübümüzün Yılbaşı Çalışmaları…

Okulumuz Robotik kulübü öğrencileri ''Yılbaşı'' temalı çalışmalarında çeşitli tasarım ve yazılım programlarını kullanarak bir yılbaşı ağacı ortaya çıkardılar. İlk olarak, tinkercad programında ağaç süslerinin tasarımını gerçekleştirdiler ve daha sonra kendi tasarımlarını okulumuz 3D printerını kullanarak ürettiler. Sonrasında ise ağacın ışıklandırması için gerekli elektronik devreleri oluşturup arduinoda yer alan ilgili yazılım sayesinde çeşitli aralıklarda yanıp sönen ışıklandırma sistemini oluşturdular. Işıklandırmaya ek olarak bir butona basıldığında müzik çalan bir ses sistemini de oluşturabilmek için buzzer olarak adlandırılan bir elektronik devre ekipmanını da ana devreye entegre ederek projeyi sonlandırdılar.