Okulumuzda Pratik Matematik Uygulamaları...

PRATİK MATEMATİK, ilköğretim okulu öğrencilerine yönelik benzeri olmayan, matematik ve eğlenceyi birleştiren bir aktivite programıdır. Deneyimli bir ekibin gezici olarak öğrencilere götürdüğü ve öğrencilerin birebir katılımını sağladığı, kısa süreli ve eğlenceli aktiviteler dizisini içerir. İlköğretim okullarında T.C. Milli Eğitim Bakanlığı izni ile uygulanmaktadır.

Okulumuz ilköğretim bölümünde de 21 Nisan 2008 Salı günü 1. sınıftan 6. sınıfa kadar tüm öğrencilerin katıldığı aktiviteler yapılmıştır. Bu aktiviteler ile öğrencilerimiz, eğlenerek matematiği öğrenme ve uygulama imkanı bulmuşlardır.

PRATİK MATEMATİK, öğrencilere matematiği sevdirerek temel eğitimi desteklemeyi amaçlar. Matematik derslerinde öğretilen kavramlarla ilgili olarak öğrencilerin 'Ne işimize yarayacak?' şeklindeki sorularına yanıt bulmaları için bu kavramların günlük hayattaki uygulamalarını grup çalışması ve aktif katılımlarıyla birebir tecrübe etmelerini sağlar. Öğrenciler problem çözme yeteneklerini uygularken eğlenerek öğrenirler.