İTÜ MUN 2019 Konferansına Katıldık…

Okulumuz MUN Club öğrencilerinden Naira Genç, Nehrin Karakulak, Melisa Duru Acemoğlu ve Jasmin Saman 22-24 Mart tarihleri arasında İstanbul Teknik Üniversitesi'nin düzenlediği ITU MUN 2019 konferansına katıldılar. Sene başında İngilizce öğretmenleri Eva Büyüksimkeşyan ve Talar Bedikoğlu ile her hafta düzenli toplanarak hazırlanan öğrenciler, bir Birleşmiş Milletler konferansı simülasyonu olan konferansta Myanmar, Japonya, İsrail ve Hollanda delegasyonunu temsil ettiler. Öğrencilerimiz siber silahlar ve yapay zeka, doğum sırasında veya ertesindeki kadın ölümlerini engellemek ve küresel ısınma gibi oldukça güncel ve önemli konuları tartışma fırsatı bulup bu sorunlara çareler üretmeye çalıştılar. Katılımcıların % 80'ninin yabancı öğrencilerin oluşturduğu bu konferans öğrencilerimiz için de güzel bir deneyim oldu. Öğrencilerimiz komitelerinde konuşulan konuların ülkeler için ne kadar önemli olduğunu ve bu sorunlara çözümler üretilebileceğini fark ettiklerini, üç gün boyunca sürekli İngilizce konuştukları için de konferansın İngilizcelerini geliştirmek için ne kadar iyi bir platform olduğunu söylediler. Ekibimiz Mayıs ayı içerisinde de TED kolejinin düzenlediği TEDIMUN konferansına katılacak.