ETKİNLİKLERİMİZ

ANADİLİ ETKİNLİKLERİ

Sınıf içinde yapılan etkinliklerde çocukların duygu ve düşüncelerini ifade etmeleri, sözcük dağırcıklarını geliştirmeye, kitap sevgisi kazanmalarına, hayal güçlerinin gelişmesine, sosyal, duygusal ve dil gelişimesine katkı sağlamak amaçlanır. Bu doğrultuda; çoklu zekayı geliştirme amaçlı anadili uygulamları tekerleme, şiir, bilmeceler, parmak oyunları,görsel-eğitici materyaller kullanarak bilgi paylaşımları, anlatım teknikleriyle hikaye anlatımı, hikayenin dramatize edilmesi gibi etkinlikler yapılır.

OKUMA YAZMAYA HAZIRLIK ÇALIŞMALARI
Çoklu zekâyı geliştirme amaçlı çalışmalar
Mega Hafıza
Kavram geliştirici test çalışması
Eğitim seti uygulamaları
Bilişsel etkinlikler
Eğitici oyuncaklar ve bilgisayar ile kavramların pekiştirilmesi

BİLGİSAYAR DESTEKLİ EĞİTİM
Bilgi çağında yaşarken çocukların çağın gereğini bilmeleri ve öğrenmeleri için eğitim programımızdaki tüm konular bilgisayarda pekiştirilir. Öğretmenlerimiz tarafından bilinçli ve sistemli bir şekilde uygulanan bilgisayar destekli eğitimde çocuklarımız mouse ve klavye kullanımının yanı sıra, yaşlarına uygun eğitim cd' leri ile görsel ve duygusal bir çok kavramı da öğrenme imkânı bulurlar.

MÜZİK
Müzik, kendini ifade etme, özgüven, yaratıcılık ve seçkin estetiksel duyguların dışa vurumunu sağlamada önemli bir etkendir. Anne karnındaki bebeğin bile müzikten etkilendiğini düşünülürse okul öncesi dönemde müziğin yeri ve önemi daha bütünleşir. Müzik kendini ifade etmenin dışında okul öncesi dönemde çocuğun sosyal gelişimi için de etkindir. Sosyal gelişimin yanında dil gelişimini de etkilediğini düşünerek okul öncesi programında müziğin yeri daha bir önem taşıyarak, gün boyu zinde kalmasına yardımcı olur.

SANAT ETKİNLİKLERİ
Anaokulumuzda uyguladığımız “Sanat Etkinlikleri” ile amacımız öğrencilerimizin; renkleri, biçimleri, dokuları tanımaları görsel olgunluğa ulaşmaları, farklılık ve benzerlik olgunluğuna varmaları, el-göz koordinasyonunu geliştirmeleri, seçmeyi ve karar vermeyi denemeleri, çok boyutlu düşünmeyi öğrenmeleri, hayal güçlerini kullanmaları,özgün fikirler üretmeleridir.
İşlenen üniteye paralel giden temel deneyim eşliğinde çocuğun üretici bir biçimde ürün oluşturması,farklı malzemeleri tanıması ve kullanması ,sanata ve yaratıcılıklarına yönelik ve ilgilerinin uyandırılması hedeflenmektedir.

GRUP OYUN ETKİNLİKLERİ
Çoklu zekayı geliştirici açık uçlu etkinlikler
Büyük ve küçük kas gelişimine destek verici oyunlar
Müzik ve dans eşliğinde hayal gücünü geliştirici oyunlar
Bedensel ve zihin birlikteliğini destekleyici oyunlar
Rahatlatıcı ve gevşetici dinlendirici oyunlar

FEN VE DOĞA ÇALIŞMALARI
Çoklu zekayı geliştirme amaçlı çalışmalar
Gözlem-İnceleme
Deneyler
Bitki yetiştirme
Araştırma,inceleme gezileri
Test çalışmaları

YARATICI DRAMA
Okul öncesi eğitim programında önemli bir yer alan drama çalışmaları, çocuğun oynarken öğrenmesini, öğrendiğini doğru ifade etmesini, vücut dilini ve beden dilini öğrenmesini, kendine ve çevreye güven duymasını sağlar. Ayrıca kazanmasını istediğimiz alışkanlıklar, kurtulmasını istediğimiz davranış bozukluklarında yaratıcı davranmanın oldukça önemli rolü vardır. Davranışçı tekniklerde oldukça fazla kullanılan yaratıcı drama pedagojik eğitim anlayışı içinde çocuğa doğru ve yanlış hareketi aynı anda gösterip oyun ve eylem metodu ile doğru davranışı pekiştirmede bir unsur olarak kullanılır.