2014-2015 Eğitim Öğretim Yılı

Özel Esayan Ermeni Lisesi

Eğitsel Kulüp Çalışmalarımızı Tanıyalım...


SPOR KULÜBÜ

Spor, bireylerin fiziksel, zihinsel, duygusal ve sosyal yönden gelişmelerini sağlayan, bilgi, beceri ve liderlik yeteneklerini geliştiren bir araçtır.
Spor, insanın kendi kendisini disipline etmesine karşılaşacağı psikolojik ve fizyolojik sorunların üstesinden gelmesine yardım eder. İnsanların stresten kurtulma, vücutlarını formda tutma ve herhangi bir sportif aktivitede bulunmak, uygar insan olma koşulları arasındadır.
Bu bağlamda okulumuzun fiziksel şartları gereği okulumuzda, masa tenisi, basketbol, voleybol çalışmaları yürütülmektedir.
Sevgili gençler hareket etmekten korkmuyorsanız çalışmalara düzenli bir şekilde katılacaksanız, hiç kimsenin etkisi altında kalmadan gerçekten istiyorsanız, fiziksel şart (boy, kilo) aranmadan sizinle çalışmaktan mutluluk duyacağız.

DANS KULÜBÜ

Esayan Okulu Dans Grubu olarak dönemin ilk yarısında ''Salsa'' dansının teknik ve temel adımları ile başladık. Önce bireysel çalışmalar daha sonra da eşlerle yapılan kombinasyonlarla devam ettik. Yeni yıl kutlamalarında NUNE adlı şarkıya yaptığım salsa koreografisiyle dans grubumuz sahnedeydi...
İkinci dönemde öğrencilerin ayakları Latin danslarına biraz daha alışmış olduğu için yeni bir dans türüne geçmek zor olmadı. Bu dönemde öğrendiğimiz dans türü ''cha cha''... Ayrıca dansı tamamlayıcı olarak öğrenciler sahnede nasıl duruş sergilemeleri gerektiğini de bu çalışmalar esnasında öğrenmiş oldular...Yıl sonunda yapılan etkinliklerde dans grubumuz SWAY adlı şarkıya yaptığım cha cha koreografisiyle sahneye çıktılar...

FOTOĞRAFÇILIK KULÜBÜ

Okulumuzun fotoğrafçılık kulübü yıl boyunca aktif ve yoğun çalışan bir kulüptür. İlk başta yeni katılan öğrencilerimiz için temel dijital fotoğrafçılık derslerimiz vardır. İlerleyen zamanlarda ise öğrenciler kendi fotoğraf makinalarını tanımaya ve daha iyi kullanmaya başlarlar. Böylece iç mekan çekimleri ve ışık denemeleri yapabilmektedirler.
Fotoğrafçılık kulübü sınıf içerisinde değil çoğunlukla okul içinde ve dışında çalışmalarını sürdürür. Öğrencilerle sürekli sokak fotoğrafçılığı çalışmaları yapılır. Okulumuz sokak fotoğrafçılığı açısından İstanbul'un en elverişli konumlarından birine sahiptir. Öğrencilerimiz Beyoğlu ve Taksim çevresinde farklı kompozisyonlarda çalışma imkanı bulurlar.
Okulumuz öğrencileri yıl boyunca farklı bir çok fotoğraf yarışmasına katılım göstererek kendilerini geliştirebilmekte ve yıl sonu fotoğraf sergimizde ise çalışmalarını paylaşabilmektedirler.

YAYIN İLETİŞİM-BİLGİSAYAR KULÜBÜ

Okulumuzda faaliyet gösteren Yayın ve İletişim-Bilgisayar Kulübü öncelikle öğrencilerin kendilerini ifade etme, düşünme ve iletişim kurma yeteneklerini geliştirmeyi, onların ufuklarını genişletmeyi ve onlara farklı bakış açıları kazandırmayı hedeflemektedir.
Kulübümüzün birinci amacı okul içinde öğrenciler arasındaki iletişimi sağlamak, öğrencilerin çeşitli konulardaki ilgi alanlarını belirlemek için çalışmalar yapmaktır.. Bunun için bu yıl da geçen yıllarda olduğu gibi duvar panoları hazırlayarak güncel konulardan öğrencilerimizi haberdar etmek amacındayız. Bir diğer amacımız ise çalışmalarımızın sonunda tüm okul öğrencilerimize sunabileceğimiz dergi veya broşür şeklinde bir yayın hazırlamaktır. Bu doğrultuda yapılan çalışmalarımızla öncelikle çeşitli yayın organlarını okumaya ve buradan edinilen bilgileri birbirimize aktarmaya özen gösteriyoruz. Devamında ise belli başlıklar belirleyip işbölümü yapıp yayınımızı hazırlıyoruz. Hazırlanan yazılar bilgisayarlarımızla öğrenciler tarafından düzenleniyor. Çalışmalarımızı bilgisayar odamızda sürdürüyoruz. Bu şekilde güncel hayatı internetten takip etme ve bilgisayar programlarını daha etkin kullanma olanağımız da oluyor. Eğitsel kulüp çalışmalarımız içerisinde yakın çevremizde bulunan sergi, söyleşi vb. gibi faaliyetlere katılmaya çalışıyoruz. Aranızda okumaya, yazmaya, yayıncılığa ve bilgisayara ilgisi olup bu ilgisini geliştirmek isteyenler varsa Yayın ve İletişim-Bilgisayar Kulübüne gelebilirler.

TİYATRO KULÜBÜ

Tiyatroya gönül veren, izlemeyi, rol almayı, okumalarla zihin jimnastiği yapmayı sevenlerin kulübü: TİYATRO KULÜBÜ. Sahnede veya sahne arkasında aktif çalışılan tiyatro kulübünde kendimizden çok şey kattığımız oyunlarımız, bizlerin bir arada çalıştığı bir takım oyunu gibidir. Hepimizin amacı keyifli ve kaliteli zaman geçirmek, sosyal açıdan gelişmek, kendine güven kazanıp neler yapabileceğimizi, neleri iyi yaptığımızı görmek, akıcı konuşup düşünebilmek... Ana dilde yapılan çalışmalarla hayatın akışına yön verip hız katmak isteyenlerin kulübüyüz biz...

MUN ( Model Birleşmiş Milletler) ÇALIŞMASI

İlk MUN Konferansımız

Okulumuz ilk MUN (Model Birleşmiş Milletler) konferansına 26-28 Mayıs 2014 tarihinde, İsveç'in Malmö şehrinde bulunan Malmö Borgarskola okulunun düzenlediği MUNOS 2014'e katıldı. Bu çalışmalara katılmak isteyen öğrencilerimiz sene başında İngilizce kulübü çatısı altında İngilizce öğretmenleri ile her hafta düzenli toplanarak hazırlandı. MUN konferansı, bir Birleşmiş Milletler konferansı simülasyonu. Bu konferansa katılan öğrenciler delege olarak kendi ülkelerini değil başka bir ülkeyi temsil ediyor ki bu ülkeleri de konferansı düzenleyen okul belirliyor.Burada asıl amaç; konferans süresince, başta delegesi oldukları ülkelerin çıkarlarını korumak için Model Birleşmiş Milletler Genel Kurulu'ndan geçirmek istedikleri önergeler ve teklifler üzerinde çalışmak ve diğer ülke delegeleri ile karşılıklı ikna yolunu diplomasi kurallarıyla hareket edip bularak ortak bir metin üzerinde anlaşmaktır. Malmö' de katıldığımız bu konferansın tüm öğrencilerimiz için iyi bir deneyim ve gelecek planlarını gözden geçirmek için de bir fırsat olduğunu düşünüyoruz.
Bu konferans geleceğin siyasetçileri, hukukçuları, yöneticileri, diplomatları, sivil toplum aktivistleri, gazetecileri, sosyologları v.b...için bir yoğrulma potası gibi. Hazırlık ise oldukça zorlu bir süreç ancak çocuklarımıza katkısı ise bambaşka. Global başarıya ulaşmak için çok çalışmayı, dünyaya entegre bir bakış açısına sahip olmayı ,empati yapabilmeyi, gerçek ve konsolide edebilmeyi becermiş bilgiye sahip olarak, bambaşka kültürlerin fikri çarpışmasından ortak bir sonuçla çıkmayı başarmaya çalışmak, zaten onları hayata hazırlarken amaçladığımız şey değil mi? Biz okul olarak MUN kulübümuzde yaptığımız çalışmalarla her yıl bu tip konferanslara katılarak öğrencilerimize global dünyada var olmayı öğretmeyi amaçlıyoruz.


Örnek çalışmalarımızı görebilirsiniz...

Örnek 1

Örnek 2


eTWINING KULÜBÜ

Yeni başladığımız eTwinning Kulübü'nde Avrupa'dan ortak okullarla projeler üzerine çalışıyoruz.Bu projeler sayesinde İngilizce bilgimizi sınıf dışına taşıyıp farklı kültürlerden arkadaşlar edinebiliyor, kültür alışverişinde bulunabiliyor ve ortak bir çalışma sonucu yaratıcılığımızı da kullanarak projeler üretiyoruz.Bu çalışmalarımız sayesinde en önemlisi ise öğrencilerimiz İngilizce seviyelerini geliştirme firsatını buluyor.Geçen sene yaptığımız çalışmalarımızdan bazılarında öğrencilerimizden bir grup Italya ve Fransa'dan öğrencilerle Noel geleneklerini glogster hazırlayarak paylaştı ve her ülkenin en iyi glogster'ı oylama sonucu seçildi.Bir diğer projemiz ise Italya ve Yunanistan'dan öğrencilerle 'We are the world-Lyrics and Ideology' adı altında farklı müzik türlerini incelemek, farklı müzik türlerinden politik, sosyal,insan hakları gibi sosyal mesajlar içeren şarkı sözlerini inceleyip yorumlamak ve ortak şarkı sözleri yazmaktı.Bu calışmayı öğrencilerimiz büyük bir ilgi ve istekle tamamladı ve yeni arkadaşlar edinme fırsatını buldu. Bu sene de farklı projelerle öğrencilerimizi gerek dil becerileri gerekse farklı kültürleri tanımaları açısından geliştirmeyi amaçlıyoruz.

Yunanistan'da yapılan projenin sunum linki için tıklayınız...

E-Twinning bülteni için tıklayınız...

BİLİM - FEN VE TEKNOLOJİ KULÜBÜ

Bu yıl Bilim Fen ve Teknoloji kulübünde dolu dolu bir yıl geçirdik diyebilirim. Yıl içerisinde birçok faaliyet yaptık ve etkinliklere katıldık. Bunları yaparken ise eğlendik, keyifli sohbetler ettik. Öncelikle kulübümüzde belirli günleri ve bilime katkı sağlamış bilim insanlarını belirleyerek onlar hakkında bilgi toplayıp, okulumuzda panolar hazırladık. Bunu yaparken ise birçok bilim insanı hakkında bilgi edindik. Geri kalan zamanımızı ise laboratuvarımızda deneyler yaparak geçirdik. Hem laboratuvardaki araç-gereçleri kullanıyor hem de deneylerle öğreniyorduk. Bu deneyler yıl içindeki kimya dersi müfredatıyla paralel olduğundan ders içinde de başarı sağlıyorduk. Örneğin; asit-baz deneyleri, çökme-çökelme deneyleri, karışımları ayırma gibi birçok deneyler yaptık. Bunun yanı sıra okulumuzda düzenlenen bilim şenliği için de hazırlık yapıyorduk. Sunacağımız deneyleri öğreniyor ve oyrortumuzun yardımıyla deniyorduk. Okul içinde birçok faaliyetin yanı sıra okul dışında da gerçekleşen bilim yarışmalarına da katılmaya özen gösteriyorduk. Dönem başında yaratıcı çocuklar derneği tarafından düzenlenen bir yarışmaya katıldık. Dönem sonunda ise Cağaloğlu Anadolu lisesinin düzenlediği yarışma için çalışmalar yaptık. Bu yarışma için ise bir maket hazırladık ve yarışmaya katıldık. Evet, Bilim Fen ve Teknoloji kulübü olarak böyle zevkli bir yıl geçirdik.

RESİM KULÜBÜ

Özel Esayan Ermeni Lisesi Resim Kulübü çalışmalarımız şu şekilde işlemektedir kulüp toplantılarında alınan kararlar doğrultusunda...
Haftalık pano çalışmaları, panolarımızı özel günler ve haftalar doğrultusunda düzenlediğimiz gibi özgün resim çalışmalarımızı da sergileriz
Beyoğlu çevresindeki müze ve galeri sergilerini takip eder, sergi gezileri düzenleriz, dolaştığımız sergilerle ilgili izlenimlerimizi değerlendiririz.
Plastik sanatların sanat tarihindeki farklı dönemlerini çalışmalarımızda kullanır sanatçıları, çalışmalarını anlamaya bir sanat eserinin kendi çağıyla kurduğu ilişkiye, bugüne yansımasına bakmaya çalışırız
Kulüp çalışmalarında öğrencinin tercihleri üzerinden kendi tasarımlarını geliştirmesine öncelik veririm, yaratıcılığını sergileyebileceği, kendini ifade edebileceği aynı zamanda geliştirebileceği bir çalışma sürecine önem vermekteyim.
Öğrencilerin ortak karar alabilme, paylaşımcı, atölye düzenini koruyabilme, kendi disiplinin oluşturabilme, çevresine duyarlı, doğru soruları sorabilme becerilerini geliştirmeye yönelik davranışlarının gelişmesine katkı sunmaya çalışırım.

MÜZİK KULÜBÜ

2013-2014 öğretim yılında müzik kulübü olarak 1.ve 2.dönem çalışmalarımızda solo ve koro çalışmaları yaptık. Cumhuriyet Bayramı ve öğretmenler günü kutlamalarında solo eserler seslendirildi. Yeni yıl kutlamasında 12.sınıflar korosu ile parçalar seslendirildi. Esayanlılar günü vesilesi ile yapılan kutlamada şarkılar seslendirildi. Bu ders yılında, ilk kez Müzik Kulübü öğrencileri kendi hazırladıkları parçalarla sene sonunda Müzik kulübü konserini gerçekleştirdiler.

SCRABBLE KULÜBÜ

Scrabble, kelime türetme amaçlı bir oyun olup satranç gibi stratejik düşünmeyi geliştiren bunun yanında İngilizce kelime haznesini sınırsız geliştirebilen bir oyundur.
Dünyada çok saygın bir yere sahip olan scrabble oyunu ülkemizde de günden güne popüler olmakta ve tanınmaktadır.
Okulumuz Scrabble Kulübü, rehber öğretmenlerinin kılavuzluğunda sene başından başlayarak haftada bir gün düzenli olarak bir araya gelerek çalışmaya başlar. Kulüp öğrencilerimiz böylece hem günden güne kendilerini geliştirebilme hem de rekabet ederek sürekli kelime haznelerini genişletme fırsatı bulabilmektedirler.
Okulumuz artık gelenekselleşmiş olan İngilizce Scrabble turnuvasına her yıl ev sahipliği yapmaktadır. Scrabble Kulübü öğrencilerimiz hem ev sahibi takım olma deneyimini yaşamakta bunun yanında da başka okulların düzenlediği scrabble turnuvalarına da katılmaktadırlar. Katıldığımız her bir turnuva, öğrencilerimizin sosyal açıdan gelişimde büyük katkılar sağlamakta ve öğrencileri rekabet ve başarı konularında motive edebilmektedir.

FELSEFE KULÜBÜ

Özel Esayan Ermeni Lisesi Felsefe Kulübü olarak, 2013-2014 yılında bol bol okuduk, düşündük, yazdık, renklendirdik, değiştirdik ve sorguladık. Çalışmalarımızı İstanbul Liseleri Felsefe Kulüpleri Platformu etkinliklerinde diğer okul arkadaşlarımızla paylaştık. 2014-2015 öğretim yılında Felsefe Kulübünü seçecek tüm öğrencilerimize "Felsefe Bir Sevinçtir" sloganı ile merhaba demek için heyecanlanıyoruz.

 

 

 

 

AKIL OYUNLARI KULÜBÜ

Beynimizi rutin uğraşlardan uzak bir alanda çalıştırmak, zorlamak ve böylece daha zeki bireyler olabilmek için “AKIL OYUNLARI” kulübündeyiz. Yeni bulmacalarla kendimizi geliştiriyor, takım oyunları ile işbirliğini öğreniyor, yaptığımız turnuvalar ile rekabeti tadıyor ve zamanla yarışmayı öğreniyoruz.

 

Başta Türk Beyin Takımının her yıl geleneksel olarak düzenlediği “Liseler Arası Akıl Oyunları” yarışması olmak üzere düzenlenen yarışma ve turnuvaları takip ediyor ve katılıyoruz.


Sizler de Sudoku (ve türevleri), Mekanik Oyunlar, Sayı & Kelime Bulmacaları gibi çeşitli bulmaca ve oyunlarda yetenekliyseniz, zamana karşı yarışmayı, kendinizi zorlamayı ve en önemlisi takım halinde yarışmayı seviyorsanız “Akıl Oyunları” kulübünde yerinizi alabilirisiniz.

 

 

uggs australia parajumpers long bear moncler jas dames belstaff kopen timberland heren timberland dames belstaff motorjassen timberland sale parajumper jas sale parajumper jas dames parajumper long bear canada goose victoria parka ugg slippers parajumpers heren jas uggs dames
nike huarache dam polo skjorta adidas ultra boost dam nike roshe nm flyknit air max tavas timberland skor nike air max thea jordan skor nike free 5.0 dam nike roshe one dam nike free run flyknit new balance skor louboutin skor nike huarache air jordan skor timberland boots louis vuitton sverige nike air max tavas