Tiyatro ve Sinema Sanatçısı "Kevork Malikyan" Okulumuzda...

24 Nisan 2013 Çarşamba günü "Dünya Tiyatrolar Günü" sebebi ile Tiyatro ve Sinema Sanatçısı Kevork Malikyan okulumuzu ziyaret etti. Tiyatro Kulübü öğrencilerimizin hazırladığı küçük bir tiyatro oyunu sergilendikten ve sanatçının özgeçmişi okunduktan sonra, Malikyan tiyatro ve oyunculuk konusunda öğrencilerimizle bir söyleşi gerçekleştirdi.

Kevork Malikyan 1943 yılında Diyarbakır'da dünyaya geldi. Karagözyan ve Surp Haç Tıbrevank okullarınd aeğitim aldıktan sonra 20 yaşındayken de tiyatro eğitimi için Londra'ya gitti. İngiltere’nin en önemli tiyatroları Globe Theatre, Royal National Theatre ve Royal Shakespeare Company’de yıllarca Shakespeare oynadı. Tiyatronun yanı sıra pek çok televizyon ve sinema yapımında rol aldı. Alan Parker’ın yönettiği Geceyarısı Ekspresi, Steven Spielberg’in yönettiği Indiana Jones: Son Macera ve Anka’nın Uyanışı filmlerinde kamera karşısına geçti.2011'de Türkiye'ye geçici dönüş yapan Malikyan, Bir Ömür Yetmez ve Babalar ve Evlatlar dizilerinde rol aldı. 2012'de, Oyun Atölyesi tarafından Londra’daki Shakespeare’s Globe’da ilk kez Türkçe olarak sahnelenen William Shakespeare’in Antonius ve Kleopatra adlı oyununda Enobarbus’u canlandırdı.