Genç Sokak Kültür ve Sanat Festivali'nin Açılış Töreni Okulumuzda Yapıldı...

İstanbul 2010 Avrupa Kültür Başkenti Ajansı Eğitim Yönetmenliği’nin "2010 Okullarda’’ projesi kapsamında öğretmen projeleri hızla hayata geçiyor. Bunlarda biri olan ‘’Genç Sokak Kültür ve Sanat Festivali’’ 17 – 23 Mayıs tarihleri arasında Beyoğlu'nun Abdullah ve Kuyu sokaklarında gerçekleşti.

Sanatın ve kültürün tüm zenginliği gençliğin enerjisiyle Genç Sokak’ta buluştu! Beyoğlu unutulmaz bir şölene yaşadı. Unutulmaz diyoruz; çünkü Beyoğlu’nun tüm renkleri müziğiyle, resmiyle, şiiriyle, kardeşliğiyle paylaşımın en güzelini yaşamak ve yaşatmak için bir araya geldi.

17 Mayıs 2010 Pazartesi günü ilçemizdeki özel-resmi tüm okullar ile Genç Sokak’ın Sultanahmet’teki gönüllüsü Sultanahmet Teknik ve Endüstri Meslek Lisesi öğretmen ve öğrencilerinin Taksim Tünel’den Taksim Meydanı’na kadar süren yürüyüşle başlayan bu görkemli festival tiyatro gösterileri, resim ve fotoğraf sergileri, modern dans gösterileri, sokak dansları, konserler, kısa filmler, belgeseller, el sanatları, tanınmış sanatçılarla söyleşiler ve sanat atölyeleri (ebru, heykel, fotoğraf, şiir…), duvar resimleri, Türk, Rum ve Ermeni müziği ve şiirleri ve aklınıza gelebilecek her türlü kültürel-sanatsal etkinlik 2010 Avrupa Kültür Başkenti İstanbul’un değerli sakinleriyle buluştu.

Festivalin Açılışı okulumuz bahçesinde düzenlenen bir törenle yapıldı. Törene Beyoğlu Kaymakamı Sayın Hasan Şenses, Beyoğlu Belediye Başkanı Sayın Ahmet Misbah Demircan, Beyoğlu İlçesi Milli Eğitim Müdürü Sayın Osman Balcı, İlçemiz okullarının müdürleri ve öğretmenleri, Vakıf Yönetim kurulumuz, öğrenciler ve davetliler katıldı.

Festivalin devamında Atatürk Anadolu Lisesinde gerçekleşen müzik etkinliği düzenlendi. Atatürk Lisesi, Zapyon Rum Lisesi ve Esayan Lisesi öğrencileri bir müzik dinletisi düzenlediler. Müzik Kulübü Öğrencilerimizden Sesil Kahvecioğlu piyano Murat Ohanyan ise darbuka çaldı.Solistler ise Melisa Turgut, Natali Bektaşyan, Talar Duman, Natali Turaç, Melisa Merkezoğlu ve Larissa Özdemir idi. Öğrenciler Türkçe, Ermenice ve Rumca şarkılar seslendirdiler.

19 Mayıs'ta Zapyon Lisesinde düzenlenen şiir dinletisinde İtalyanca, Rumca, Ermenice, Almanca şiirler okundu. Bu etkinliğe ise okulumuz Almanca öğretmeni Nazen Külegeç Zahraddan bir şiir ile katıldı.

Açılış Töreni Saygı Duruşunun ardından İskiklal Marşının okunması ile başladı...

Okul Müdürümüz Satenik Nışanbir konuşma yaptı.

Törenin Sunuculuğunu okulumuz Türk Dili ve Edebiyatı Öğretmenlerinden Dilek Şengün yaptı...

2010 Ajansı Genel Sekreteri Sayın Yılmaz Kurt konuşmasını yaparken...

Beyoğlu Kaymakamı Hasan Şenses konuşmasını yaparken...

Beyoğlu İlçesi Milli Eğitim Müdürü Osman Balcı konuşmasını yaparken...

Folklor Gösterileri...

Refia Övünç Kız Teknik Öğretim ve Olgunlaştırma Enstitüsü'nün Defile Sunumu...

Resim ve Fotoğraf Sergilerinin Açılışı...

 

 

Genç Sokak Kültür Sanat Festivali aşağıdaki kurum ve kuruluşların işbirliğiyle düzenlenmektedir.

uggs australia parajumpers long bear moncler jas dames belstaff kopen timberland heren timberland dames belstaff motorjassen timberland sale parajumper jas sale parajumper jas dames parajumper long bear canada goose victoria parka ugg slippers parajumpers heren jas uggs dames