Etwınnıng Kulübümüzün Elde Ettiği

2.Ulusal Ve Avrupa Kalite Etiketi

Özel Esayan Ermeni Lisesi olarak2014-2015 Eğitim ve Öğretim eTwinning Kulübümüzün yürüttüğü "A Picture Is Worth A Thousand Words" adlı projemiz geçen seneki projemizde olduğu gibi Ulusal Kalite Etiketi ve Avrupa Kalite Etiketi ile ödüllendirilmiştir. Kalite Etiketi, öğretmenlerin ve okulların eTwinning aktivitelerinin yüksek düzeye ulaştığını somut bir şekilde tanımaktadır. Öğrenciler için bu, çalışma gayretlerini güçlendirmekte ve genel olarak okul için, Avrupa'da işbirliği çalışmasında kalite ve açıklığa olan bağlılığı teyit etmektedir. Ulusal Destek Servisi'nin Kalite Etiketi vermesi icin bir proje, genel olarak, aşağıda belirtilen alanlarda mükemmelliğe ulaşmış olmalıdır:

(1) Pedagojik Yenilikçilik
(2) Müfredat ile Entegrasyon
(3) Ortak okullar arasındaki iletişim ve bilgi alışverişi
(4) Ortak Okullar arasında İşbirliği
(5) Teknoloji Kullanımı
(6) Sonuçlar, etkileri ve dökümantasyon

Avrupa Kalite Etiketi almanız için ise en az iki ortağın daha önce Ulusal Kalite Etiketini almış olması gerekmektedir ve bu da ikinci bir başarı işaretidir. Avrupa Kalite Etiketi, yılda sadece bir defa verilmekte ve eTwinning Portalı üzerinden duyurulmaktadır.

Proje çalışmalarımız ise, ortaklarımız Yunanistan, Fransa ve Polonya ile Ekim-Mayıs 2015 tarihleri arasında gerçekleşti. Projemiz öğrencilerin dış mekanda resimler çekerek, kendi yaşadıkları yerleri,yaşam tarzlarını yansıtması amacıyla resimlerdeki kişilerle ilgili hikayeler oluşturmakla başladı.Daha sonra online oylama sitesi'nde her ülkeden en iyi hikayeler seçildi. Projemizin isminden yola çıkarak her öğrenci dünyaya damgasını vuran bir olayın resmini ve bilgisini paylaştı. Bu aşamada öğrenciler hem araştırdı hem de dünyaya damgasını vurmuş birçok olayla ilgili bilgi edinebildi. Devamında ise her ülkenin yakin tarihine ait gerek spor,sanat gerekse sosyal olayları kapsayan resimlerden yola çıkarak, öğrenciler bu sefer birbirlerinin yakin tarihini araştırdı. Bu aşamada idareci öğrenciler seçildi ve onlar bu sayfanın oluşturulmasını gerçekleştirdi.Öğrencilerin sevdiği bölümlerden biri de kendi alanında unlu olan yazar, ressam, şarkıcı, yönetmen gibi belirlemiş önemli kişilerden birini seçip onların ağzından biyografilerini yazmaları istendi. Kişiselleştirme yönü olduğu için bu aktiviteyi keyifle yürüttüler. Daha sonra tekrar en iyi biyografiler seçildi. Proje konumuza paralel olarak 'Words or Pictures' adli bir film izledik .Kelimeler mi yoksa resimler mi daha güçlü tartıştık ve online münazara sitesinde fikirlerimizi paylaştık.Yunanlı öğrenciler tüm çalışmaları bir video hazırlayarak bizlere çok güzel bir ani bıraktı.En son aşamada ise tüm öğrenciler projeyi değerlendirdi ve böylelikle projemiz Mayıs ayında son buldu.

Bu süre zarfında öğrenciler birbirlerini tanımış, bir kez 'online chat' gerçekleştirmiş, kendi belirledikleri konularda fikir alış verişinde bulunmuş ve böylece sadece tarihi ve güncel konuları incelemekle kalmamış, farklı kültürlerden olan yaşıtlarını de proje suresince tanıma imkanı bulmuşlardır.
Projenin web adresi:https://twinspace.etwinning.net/632/
Ulusal Destek Servisimiz tarafından iki aydır incelenen projemize bu ödülün verilmesi ve okulumuzun isminin tekrar eTwinning portalı'nda yer almış olmasi Esayan ailesi ve eTwinning kulübü olarak bizleri mutlu etmiştir.