Comenius Projesi Kapsamındaki Türkiye Gezisi...

5-11 Mayıs 2012 tarihleri arasında Comenius projemizin üçüncü ayağı olan Türkiye ziyareti gerçekleşti. İlk gün tüm proje ortakları okulumuzda toplandı. Her ülke kendi okulunu tanıttı ve Comenius projesinin kendisi için ne ifade ettiğini paylaştı.

Proje haftası içinde Ayasofya, Yerebatan Sarnıcı, Kapalı Çarşı, Dolmabahçe Sarayı, Beyoğlu gezileri ve Boğazda tekne turu düzenlendi. 9 Mayıs tarihinde Avrupa Günü'nü kutlamak amacıyla proje ortağı tüm okullar kendi geleneksel yemeklerinden örnekler pişirdi. Okul bahçesinde ülkeler için hazırlanan stantlarda yemekler ve içecekler tanıtıldı. Birlikte keyifli bir yemek yiyip okul salonunda kutlamalara geleneksel şarkı, danslar ve karaoke partisi ile devam edildi. Herkes farklı kültürleri tanıma şansı buldu.
Proje çalışmaları kapsamında Orhan Pamuk ve Zahrad günü düzenlendi.

Öğrenciler Orhan Pamuk'un Masumiyet Müzesi adlı romanından pasajlar ve Zahrad'ın şiirlerini hem İngilizce hem de ana dillerinde okudular. Bu toplantıya Zahard'ın eşi Sayın Anais Yaldızcıyan'ın katılması ve yaptığı anlamlı konuşma katılımcıları çok etkiledi.

Proje konumuzun bir başka etkinliği olan hikaye başlangıcı seçimini de İstanbul'da yaptık. Tüm öğrencilerin ve öğretmenlerin oylarıyla Esayan Lisesi öğrencilerinden Aksel Toplaoğlu'nun hikâye başlangıcı olarak seçildi.
Ayrılık vakti geldiğinde herkes güzel anılarla evlerine geri döndü. Projemizin dördüncü toplantısı Ekim ayında Macaristan'ın Györ şehrinde yapılacaktır.