Öğrencilerimizin Comenius Projesi Kapsamındaki İspanya Gezisi...

2011-2013 dönemi Comenius projesi kapsamında yürütmeye başladığımız "The Magic of Reading, The Power of Discovering Ourselves" isimli projenin 2.çalışması 4-10 Mart tarihleri arasında La Palma Del Condado, İspanya'da gerçekleşti.

Bu çalışmaya 11 D sınıfından Karolin Kalustyan, Letisya Armağan ,Murat Çakır ve İngilizce öğretmenlerinden Culya Yapıcı ile Talar Elagöz Bedikoğlu katıldı. Birinci geziden farklı olarak bu sefer öğrenciler aile yanında kaldılar.

Çalışmanın ilk günü okul gezisi ve tanışma ile başladı. Daha sonra seçilen kitap ve şiirlerin daha önceden hazırlanan sunumları dinlendi ve her eserin ortaya koyduğu değerler tartışılıp ortak olanlar belirlendi.Bu çalışma esnasında gezilerimiz oldu. Ülke sunumları yapıldı. Don Kişot'tan belirlenen bir bölümü her ülke kendi anadilinde okudu. İlerleyen günlerde Sevilla ve yakın çevre gezileri yapıldı. Bu gezi sonucunda da yeni arkadaşlıklar edinildi, farklı kültürler tanınmış ve birçok edebi eser hakkında bilgi edinilmiş oldu.