Öğrencilerimizin Comenius Projesi Kapsamındaki Macaristan Gezisi...

2011-2013 dönemi Comenius projesi kapsamında yürütmeye başladığımız "The Magic of Reading, The Power of Discovering Ourselves" isimli projenin 4. çalışması,
14-19 Ekim 2012 tarihleri arasında Macaristan'ın
Györ şehrinde gerçekleşti.

Bu geziye Okul müdürümüz Satenik Nışan, İngilizce öğretmenlerinden Alis Dadıroğlu ile Zabel Boyacı 12 Y sınıfından Tatyana Çarıklıyan, Sesil Kahvecioğlu, 12 S sınıfından Natali Nurnur, 12 F sınıfından Sesil Kiraz, 11 M sınıfından Arden Akbaş katıldı.

Kasım 2011 yılında Romanya'da başlayan, Mart 2012 İspanya, Mayıs 2012 İstanbul, ve Ekim 2012 Macaristan'da devam eden çalışmalar, kültürlerarası işbirliğine olanak tanımıştır. Bu sayede öğrencilerimiz yurtdışına seyahat edip, diğer kültürlerden kendi akranlarıyla birarada yaşayıp, bakış açılarını geliştirmişlerdir.
14-19 Ekim tarihleri arasında Macaristan'ın Györ şehrine yapılan proje gezisine, okul müdürü Satenik Nişan, İngilizce Öğretmenleri Alis Dadıroğlu ile Zabel Boyacıyan , 12 Dil sınıfından Sesil Kahvecioğlu, Tatyana Çarıklıyan, 12 Sosyal sınıfından Natali Nurnur, 12 Fen sınıfından Sesil Kiraz ve 11 Matematik sınıfından Arden Akbaş katılmışlardır.

14 Ekim Pazar günü Györ'e varıldıktan sonra, öğrenciler yanlarında kaldıkları aileler tarafından karşılanmış ve tüm gezi süresince Macaristan kültürünü yakından tanıma fırsatı bulmuşlardır.

Gyarvarosi es Szabadhegyi Foigazgatosag Lisesi'ndeki çalışmalarda, okunulan kitaplardan yola çıkılarak yaratıcı çalıştay ve görsel pano sunumları yapıldı. Ünlü Macar şair ve yazarların eserlerinin bazı bölümleri katılımcı ülke okulları tarafından İngilizce ve kendi ana dillerinde sunuldu.

Gezilerde Başkent Budapeşte, Pannonhalma Manastırı ve Korda Film Stüdyoları'na gidildi. Yakın çevrede bulunan müze, katedral, parlemento binası ve belediye binası ziyaret etildi. Györ filarmoni orkestrasının okulda verdiği konser ile, Györ ulusal tiyatro salonunda oynanan Dr. Jekyll & Mr. Hyde müzikali gibi aktiviteler, kültürel - sanatsal ve sosyal açıdan öğrencilerimiz için oldukça yararlı oldu.