Felsefe Kulübümüz Sosyal Sorumluluk Çalıştayında…

Okulumuzun Felsefe Kulübü, İTÜ Geliştirme Vakfı Ekrem Elginkan Lisesi'nde Sosyal Sorumluluk Çalıştayına katıldı.

28 Şubat 2018 Çarşamba günü İTÜ Geliştirme Vakfı Ekrem Elginkan Lisesi'nde Sosyal Sorumluluk Çalıştayı benim için büyük bir deneyimdi çünkü daha önce hiç Sivil Toplum Örgütünde çalışan insanlarla böyle bir buluşmam olmamıştı. Gerçekten benim için çok verimli bir sempozyumdu. Ben Çimenev ve Atlas Dernekleri ile çalışma yaptım. Çimenev benim ilgimi daha çok çekti bu yüzden numarasını aldım uygun olduğum zaman oraya gidip çocuklara yardım etmeyi çok isterim.

Rita Kaldılı

Ben Atlas ve ÇimenEv ile çalıştım. Gittiğimizde "Toplumsal Hizmet Çalışmalarında Sürdürülebilirlik" sunumuyla, İbrahim Betil bizi karşıladı. Türkiye'nin hapisteki gazetecilerde 1.sırada olduğunu söyledi. Artık ne olacağız demek yerine "ne yapacağız" demeliyiz.

Aslin Çizmeciyan

Bugün katıldığımız sempozyumda ÇİMENEV ve HABİTAT ile çalıştım. Sosyal sorumluluk adına neler yapılabileceği ve aslında insanların iyiliği için bir şeyler başarabilmemiz için bize nasıl olanaklar sunulduğuna şahit oldum. Sunumlarda bazı gerçekleri bütün çıplaklığıyla gördüm ve bütün bu olaylar karşısında hareketsiz durulamayacağını anladım. İlerleyen zamanlarda sosyal sorumluluk projeleri düzenleyip harekete geçmek istiyorum.

Liana Cingöz

Bugün açılışta İbrahim Betil konuşma yaptı ve bize dünyada ne kadar önemli sorunlarımız olduğunu gösterdi. Daha sonra birçok sivil toplum kuruluşları tanıtım yaptı ve ben Çimenev ve Atlas sivil toplum kuruluşları ile çalıştım.Benim için çok önemli ve güzel bir deneyimdi. Bunları yaşadıktan sonra bende okulda proje düzenleyip harekete geçmek istiyorum.

Diana Kemaneci

Bugün okulumuzun felsefe kulübü olarak İTÜ Geliştirme Vakfı Okullarının düzenlediği "Bir Sorumluluğum Var" adı altında liseler arası sosyal sorumluluk çalışmaları sempozyumuna katıldık. Sempozyuma ilk olarak İbrahim Betil'in sunumuyla başladık. İbrahim Betil'in sunumu bizi biraz daha aydınlattı ve bize ne kadar geride kalmış bir ülke olduğumuzu gösterdi ve farkındalık yarattı. Ardından 8 STK kendilerini anlattıktan sonra bizden bu STK lardan iki tanesini seçmemizi istediler maalesef seçim yapmak çok zordu ve ben ÇİMENEV ve ATLAS seçtim ve orada farklı insanlarla farklı fikirlerle aynı çatı altında bulunup tartışma şansı yakaladım bize bu şansı tanıyan Ekrem Elginkan Lisesi'ne bizimle bu sempozyuma katılan bütün STK'larave felsefe kulübü hocamıza çok teşekkür ederiz.

Laris Damla

Bugün katıldığımız sepmozyumda verilen istatistikleri görünce aslında ne kadar geri kaldığımızı ve ne kadar büyük problemlerimiz olduğunu bir kere daha fark ettim. Sempozyumda beni en çok etkileyen istatistiklerdi ben Türkiye Omurilik Felçlileri Derneği ve Atlas Derneği ile çalıştım ve neden daha önce bir sivil toplum kuruluşunda çalışmadığıma üzüldüm .

Aris Toros

Bugün okulumuzun felsefe kulübü ile birlikte liseler arası sosyal sorumluluk sempozyumuna katıldık ve insanların düşünceleri, İbrahim Betil'in sunumunda ki istatistikler bana çok farklı bakış açıları kazandırdı. HABİTAT ve ÇİMENEV ile çalıştım. Hayatta o kadar sorunların olduğunu ve bizlerin bunları ne kadar göz ardı ettiğimizi ve ister gönüllü olarak çalışanlar ister o durumda olanlar için ne kadar zor bir durum olduğunu bir kere daha anladım. Ve yaşca büyüdüğüm zaman bende gönüllü olarak ne gerekirse yapmak isterim.

Elena Dağcı

Bugün katıldığımız sempozyumda ben Omurilik Felçliler Derneği ve Atlas yardım derneğiyle birlikte çalıştım. Aslında ne kadar şanslı olduğumuzu ve aslında istesek bir sürü insanın hayatlarını değiştirebileceğimizi hissettim. Birçoğumuz hep bir şeylerden şikâyet ederiz, hiçbir zaman şükretmeyi bilmeyiz, hep daha fazlası olsun isteriz. Bu tamamen bencillik, çünkü yürüyemeyen, göremeyen bir sürü insan var ve hayat asıl onlar için çok zor. Bu yüzden de kendi durumumuza şükredip diğer insanlara nasıl yardımcı olmamız gerektiğini düşünmeliyiz. Bu gezi bana bir sürü şey kattı, bir şeyleri daha net görmemi sağladı umarım seneye tekrar gideriz.

Anna İvanyan

Bugün gittiğimiz Çalıştayda ben Atlas Yardım Derneği ile Omurilik Felçliler Derneği ile birlikte bir çalışma gerçekleştirdim. Bizlerin önemsemediği umursamadığı her ne varsa aslında onların ne kadar önemli olduğunu, gerçekten büyük sorunlarımızın olduğuna bir kere daha şahit oldum.

Lidya Kalaycı