Öğrencilerimiz ALMUN Konferansında...

Okulumuz MUN Club öğrencilerinden Liana Cingöz, Nayiri Büyüksimkeşyan, Sevag Büyüksimkeşyan, Arev Yelegen, Arlin Duman ve Duru Acemoğlu 24-27 Mayıs 2018 tarihleri arasında Alman Lisesi’nin düzenlediği ALMUN konferansına katıldı. Sene başında İngilizce kulübü çatısı altında İngilizce öğretmenleri Eva Büyüksimkeşyan ve Talar Bedikoğlu ile her hafta düzenli toplanarak hazırlanan öğrenciler, bir Birleşmiş Milletler konferansı simülasyonu olan konferansta bu kez Avustralya ve Bolivya delegelerini temsil ettiler. Bu konferansta öğrencilerimizin tartıştıkları konu başlıklarından bazıları şöyle:

MUN konferanslarına katılan öğrenciler delege olarak kendi ülkelerini değil başka bir ülkeyi temsil ediyor ki bu ülkeleri de konferansı düzenleyen okul belirliyor. Bu yıl Bolivya delegesi olarak Güvenlik Konseyinde bulunan Liana Cingöz MUN’u artık daha iyi anladığını, bu konferansların hayatında neyi ve nasıl yapması gerektiğinin farkına varmasını sağladığnı ve üniversite eğitimi sırasında da kesinlikle bu çalışmaların içinde olmak istediğini söyledi. Avustralya delegesi olarak 2. MUN konferansına katılan Arlin Duman da hem konferansın, hem de yıl içinde kulüpte yaptıkları çalışmaların dil gelişimine çok faydası olduğunu söyledi.

MUN çalışmalarının geleceğin siyasetçileri, hukukçuları, yöneticileri, diplomatları, sivil toplum aktivistleri, gazetecileri, sosyologları v.b. için bir yoğrulma potası olduğuna inanıyor, daha çok öğrencimizi kulüp çalışmalarımızda görmek istiyoruz.