Öğrencilerimiz PS-MUN konferansinda...

Okulumuz MUN Club öğrencilerinden Anna Karin Andan, Melina Aprahamyan, Jan Kris Donabetyan, Şara Erkan, Aylin Öcal ve Sarin Özoğlu 5-8 Mart 2015 tarihleri arasında Atina, Platon School'un düzenlediği PS-MUN konferansına katıldı. Sene başında İngilizce kulübü çatısı altında İngilizce öğretmenleri Eva Büyüksimkeşyan, Talar Bedikoğlu ile her hafta düzenli toplanarak hazırlanan öğrenciler, bir Birleşmiş Milletler konferansı simülasyonu olan konferansta Ürdün delegelerini temsil ettiler. MUN konferanslarına katılan öğrenciler delege olarak kendi ülkelerini değil başka bir ülkeyi temsil ediyor ki bu ülkeleri de konferansı düzenleyen okul belirliyor.

Geleceğin siyasetçileri, hukukçuları, yöneticileri, diplomatları, sivil toplum aktivistleri, gazetecileri, sosyologları v.b.için bir yoğrulma potası olan bu konferansların kendileri için çok yararlı olduğunu söyleyen öğrencilerden Anna Karin Andan 'MUN kulüp okulda en sevdiğim kulüp çünkü MUN Club'a katıldığım günden beri hayata bakışım değişti. Artık dünyada olan bitenin daha farkındayım.Hem İngilizcem gelişti hem de politikayla ve dünyada olanlarla daha çok ilgilenmeye başladım. Bu konferanslara katılan öğrencilerin üniversiteye hazırlanma sürecinde de daha şanslı olduklarını düşünüyorum' dedi. Melina Aprahamyan ise 'MUN'e ilk katılışımdı ve o üç günde ben çok şey öğrendim. Mesela bir çözüm önerisi düşünürken o çözümün diğer ülkelere de katkısı olması gerektiğini ve bunu düşünürken ülkeler arası ilişkilerin de büyük bir rol oynadığını bu yüzden de çözüm önerilerinin tüm uluslara uyumlu olması ve herhangi bir çıkar ilişkisinin gözardı edilmemesi gerektiğinin farkına vardım. Böylelikle yeni insanlar tanıyarak yeni görüşlere de merhaba demiş oldum ve bütün bunlar gerçekleşirken İngilizcemi de ilerletmeye çalıştım. Bu yüzden MUN'e devam etmeliyiz diye düşünüyorum.'diye duygularını ifade etti.
Hazırlık aşaması oldukça zorlu bir süreç olmasına rağmen bu çalışmanın öğrencilerimize katkısının çok büyük olduğunu düşünüyoruz. MUN Club öğrencilerimiz Mayıs ayında da Kabataş Lisesi'nin düzenleyeceği KMUN2015 konferansına katılacaklar.