E-twinning Kulübümüzün İlk Projesi İle Gelen İlk Ulusal Ve Avrupa Kalite Etiketi...

Özel Esayan Ermeni Lisesi olarak 2013-2014 Eğitim ve Öğretim yılında yeni başlatılan eTwinning Kulübümüzün yürüttüğü "We Are The World-Lyrics and Ideology" adlı projemiz Ulusal Kalite Etiketi ve Avrupa Kalite Etiketi ile ödüllendirilmiştir. Kalite Etiketi, öğretmenlerin ve okulların eTwinning aktivitelerinin yüksek düzeye ulaştığını somut bir şekilde tanımaktadır. Öğrenciler için bu, çalışma gayretlerini güçlendirmekte ve genel olarak okul için, Avrupa'da işbirliği çalışmasında kalite ve açıklığa olan bağlılığı teyit etmektedir. Ulusal Destek Servisi'nin Kalite Etiketi vermesi icin bir proje, genel olarak, aşağıda belirtilen alanlarda mükemmelliğe ulaşmış olmalıdır:

(1) Pedagojik Yenilikçilik
(2) Müfredat ile Entegrasyon
(3) Ortak okullar arasındaki iletişim ve bilgi alışverişi
(4) Ortak Okullar arasında İşbirliği
(5) Teknoloji Kullanımı
(6) Sonuçlar, etkileri ve dökümantasyon

Avrupa Kalite Etiketi almanız için ise en az iki ortağın daha önce Ulusal Kalite Etiketini almış olması gerekmektedir ve bu da ikinci bir başarı işaretidir. Avrupa Kalite Etiketi, yılda sadece bir defa verilmekte ve eTwinning Portalı üzerinden duyurulmaktadır.
Proje çalışmalarımız ise, ortaklarımız Yunanistan ve İtalya ile 8 ay sürdü . Amacı ise öğrencilerin farklı dönemlere damgasını vurmuş politik, sosyal, eğitim ve humanizm gibi konuları işleyen farklı müzik türlerine ait şarkıları incelemesi ve yorumlarını paylaşmasıydı. Daha sonra her ülke kendi müziğinden örnekleri İngilizceye çevirip paylaştı, ortak şarkı sözleri yazdı ve hatta Yunanlı öğrenciler tarafından bir tanesi sahnelendi. Projemiz süresince öğrenciler birbirlerini tanımış, kendi belirledikleri konularda fikir alış verişinde bulunmuş ve böylece sadece tarihi ve güncel konuları incelemekle kalmamış, farklı kültürlerden olan yaşıtlarını de tanıma imkânı bulmuşlardı.
Ulusal Destek Servisimiz tarafından iki aydır incelenen projemize bu ödülün verilmesi ve okulumuzun isminin eTwinning portalı'nda yer alacak olması Esayan ve eTwinning kulübü olarak bizleri mutlu etmiştir. Kulübümüzün ilk projesiyle elde ettiği bu başarının devamını dileriz.


Dear Talar Elagoz Bedikoglu,

Congratulations! Your school has been awarded the European Quality Label for the excellence of the work in the eTwinning project "'We are the world' Lyrics and Ideology". This means that your work, the work of your students and your school have been recognised at the highest European level.

As a result you will receive a certificate which you can attach to your website(s) and display in a prominent position in your school. Also, your project will be displayed in a special area on the European Portal at www.etwinning.net.

Once again congratulations on this unique achievement and I hope that we may meet at one of the eTwinning events during the year.

With my best regards,
eTwinning Team

 

Öğrencilerimizn Etwinning Proje Yorumları...


2013-2014 öğretim yılında gerçekleştirdiğimiz etwinning etkinliği bizi hem Ingilizce konusunda hem de yabancı ülkelerin kültürünü ve insanlarını tanımamızda yardımcı oldu. Bu etkinlik yalnızca bizim için bir görev değil hayatımızın geri kalanında bile kullanacağımız genel kültürümüzü de geliştirmemize yardımcı oldu. Bu etkinlikte dinlediğimiz şarkılar ve oradan çıkardığımız mesajlar aslında hayata daha geniş pencerelerden ve olaylara daha da kapsamlı bir şekilde incelememizi sağladı. Bir şarkıyı sadece güzel olduğu için değil, anlamlar içerdiği için sevdik. Onun içerdiği anlamlar bizde o şarkının daha kalıcı olmasını sağladı. Şarkıların altına attığımız yorumlar sayesinde diğer ülkelerden insanlarla bazen aynı fikirleri paylaştık bazen de farklı fikirleri savunarak bir tartışma ortamında bulunma şansı yakaladık. Bu etkinlik bize diğer ülkelerden insanların nasıl düşündüğünü, olaylar hakkında neler hissettiklerini bir de onların gözünden görmeyi sağladı. Şüphesiz ki bu etkinlik benim hayatımda önemli bir gelişme sağladı.

Rita Sarıoğlu-12YD

Geçen sene 11.sınıflar olarak Yunanistan ve Italya'dan yaşıtlarımızla bir etwinning projesi üzerinde çalıştık. Bu deneyimi ilk defa yaşadık ve sonucunda birçok şey öğrenerek bu projeyi tamamladık. Öncelikle Ingilizce öğretmenimiz Talar Bedikoğlu sayesinde bu projeyi tanıdık ve araştırdık. Geçmişte yaşanan önemli ve dünyada iz bırakan birçok olayı araştırma ve bilgi sahibi olma şansını yakaladığımız için çok mutluyum. Kendi adıma söylemeliyim ki, bu kadar tarihte iz bırakan olayları duyup da derine inip araştırmadığım için kendime kızmıştım. Bu olayların yanı sıra, gündemde olan konular hakkında çocuk tacizi, okullardaki eğitim sisteminin düzensizliği, şiddet gibi konular hakkında birçok yorumlar yazıp düşüncelerimizi İtalya ve Yunanistan'daki öğrencilerle paylaştık. Gerçekten şunu belirtmeliyim ki, bu projenin birçok önemli amacı vardı. Örnek vermem gerekirse; farklı müzik kültürleriyle tanışmak, tarihte iz bırakan olaylar hakkında bilgiler edinmek, yeni arkadaşlar edinmek gibi... Bu deneyimi edindiğimiz için tekrar bu işte katkısı olan herkese teşekkür ediyorum.

Linda Muratyan-12YD

 

uggs australia parajumpers long bear moncler jas dames belstaff kopen timberland heren timberland dames belstaff motorjassen timberland sale parajumper jas sale parajumper jas dames parajumper long bear canada goose victoria parka ugg slippers parajumpers heren jas uggs dames